Σκεφτείτε τη δίαιτα Flexitarian ως χορτοφαγική με πολλές μέρες cheat.

Σκεφτείτε τη δίαιτα Flexitarian ως χορτοφαγική με πολλές μέρες cheat.

Σκεφτείτε τη δίαιτα Flexitarian ως χορτοφαγική με πολλές μέρες cheat.

Κάθε περιγραφή της δίαιτας παρακάτω είναι μια βαθμολογία της αποτελεσματικότητάς της, με βάση την κατάταξη των Ειδήσεων και της Παγκόσμιας Έκθεσης των ΗΠΑ. Συμπεριλάβαμε τα ευρήματά τους, με βάση τα στοιχεία μιας ομάδας ειδικών υγείας, σχετικά με την απώλεια βάρους και την υγεία για κάθε δίαιτα. Κατά τη διάρκεια αυτής της μελέτης έλαβαν υπόψη ότι η δίαιτα είναι «σχετικά εύκολη στην εφαρμογή, θρεπτική, ασφαλής, αποτελεσματική για την απώλεια βάρους και προστατευτική έναντι του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων».

Ακολουθούν οι διατροφικές τάσεις που είναι πιθανό να δείτε να αναφέρονται στις λεζάντες διασημοτήτων στο Instagram το 2019.

Κετογόνος

Ίσως η μεγαλύτερη μόδα που οδηγεί το κύμα δημοτικότητάς της μέχρι το 2019 είναι η κετογονική δίαιτα ή «Κέτο». Διάσημοι όπως η Kourtney Kardashian, ο Al Roker και ο Vinny Guadagnino (οι οποίοι ονομάζονταν τρυφερά με το παρατσούκλι "Keto Guido" στις νέες σεζόν του "Jersey Shore") έχουν διαδώσει τη δίαιτα. Οι κετογονικές δίαιτες είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες και πλούσιες σε λίπος, γεγονός που θέτει το σώμα σε κατάσταση κέτωσης. Η κέτωση είναι μια μεταβολική κατάσταση που συμβαίνει όταν το σώμα σας δεν έχει αρκετούς υδατάνθρακες ώστε τα κύτταρα σας να καούν για ενέργεια. Έτσι, αντ ‘αυτού, καίει λίπος. Η δίαιτα Κέτο είναι πολύ αποτελεσματική στο αδυνάτισμα της μέσης σας, αλλά προκαλεί τεράστιες αλλαγές στο σώμα σας που δεν είναι πάντα θετικές. Η US News & World Report αναφέρει ότι η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τροφοδοτείται το σώμα σας από υδατάνθρακες σε λίπος μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες στα πόδια, αφυδάτωση, ομίχλη του εγκεφάλου, ζάλη και πολλά άλλα.

US News & World Report: 3.1/5 Απώλεια βάρους | 1,5/5 Υγιής

Παλαιό

Η φιλοσοφία αυτής της δίαιτας βρίσκεται στο όνομα. Η δίαιτα Paleo ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τρώνε τροφές που θα ήταν διαθέσιμες στους παλαιολιθικούς προγόνους μας. Σε περίπτωση που χρειαστεί να ανανεώσετε την επιστήμη του γυμνασίου σας, η παλαιολιθική εποχή ξεκίνησε πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια. Βασικά, με αυτή τη δίαιτα εξετάζετε γεύματα που θα μπορούσαν είτε να κυνηγηθούν είτε να μαζευτούν – άπαχα κρέατα, ψάρια, λαχανικά, ξηροί καρποί και σπόροι. Και, επειδή η γεωργία δεν είχε αναπτυχθεί ακόμη στην Παλαιολιθική εποχή, οι παλαιολιθικοί που κάνουν δίαιτα αναμένεται να κόψουν τα τρόφιμα που έγιναν δημοφιλή μέσω της γεωργίας, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όσπρια και τα δημητριακά. Όσοι ακολουθούν τη δίαιτα Paleo πιστεύουν ότι οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες δεν ταιριάζουν στην προϊστορική γενετική μας σύνθεση, επομένως θα πρέπει να επιστρέψουμε στα εγκεκριμένα από την εποχή του λίθου γεύματα.

US News & World Report: 2.1/5 Απώλεια βάρους | 3.0/5 Υγιής

Ολόκληρο30

Μια δημοφιλής δίαιτα που ώθησε ένα βιβλίο μπεστ σέλερ των New York Times, το Whole30 ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τρώνε φαγητά με όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά και όλα αυτά τα συστατικά πρέπει να είναι ουσίες που γνωρίζετε και μπορείτε να προφέρετε. Ένα κεφάλι μπρόκολο; Καν ‘το. Μια καραμέλα φτιαγμένη με πράγματα όπως γλυκερίνη, κιτρικό οξύ, σορβικό κάλιο, κόκκινο 40 και λεκιθίνη σόγιας; Οχι τόσο πολύ. Ο ιστότοπος του προγράμματος υποστηρίζει ότι εάν αποφύγετε τελείως τροφές όπως αλκοόλ, οτιδήποτε με πρόσθετη ζάχαρη, όσπρια, γαλακτοκομικά και άλλα, για 30 ημέρες, «θα εξαλείψετε τις λιγούρες, θα αποκαταστήσετε έναν υγιή μεταβολισμό, θα θεραπεύσετε το πεπτικό σύστημα, θα μειώσετε τη συστηματική φλεγμονή και ανακαλύψτε πώς αυτές οι τροφές επηρεάζουν πραγματικά την εμφάνισή σας, το πώς αισθάνεστε και την ποιότητα της ζωής σας». Αυτό το πρόγραμμα υποστηρίζει επίσης να μην πατάμε σε μια ζυγαριά, για να κάνουμε τη δίαιτα περισσότερο για την υγεία παρά για την απώλεια βάρους.

US News & World Report: 2.4/5 για την απώλεια βάρους | 2.4/5 στο Healthy

μεσογειακός

Η μεσογειακή διατροφή υποστηρίζει τροφές υγιεινές για την καρδιά που καταναλώνονται συνήθως στη Μεσόγειο. Η δίαιτα καθοδηγεί τους ανθρώπους να τρώνε πολλά φυτά και τροφές που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε «κακή» χοληστερόλη, όπως όσπρια, ξηρούς καρπούς, σιτάρι, φρούτα και λαχανικά. Για παράδειγμα, σε αυτή τη δίαιτα, αντικαθιστάτε το βούτυρο με υγιή λίπη όπως το ελαιόλαδο, το αλάτι με βότανα και μπαχαρικά και το κόκκινο κρέας με ψάρια και πουλερικά. Επιπλέον, ενθαρρύνει εντελώς ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάθε τόσο. Ουσιαστικά, δεν αποφεύγεις τα λίπη και τους υδατάνθρακες, απλώς επιλέγεις τις πιο υγιεινές εκδοχές.

US News & World Report: 3.0/5 για την απώλεια βάρους | 4.9/5 στο Healthy

Κάντε κλικ στο https://welltone-website.com/el/ και ζήστε τη διαφορά που μπορεί να κάνει η Welltone.

Ευελιξία

Σκεφτείτε τη δίαιτα Flexitarian ως χορτοφαγική με πολλές μέρες cheat. Ο όρος ισχύει για άτομα που συνήθως τρώνε χωρίς κρέας, αλλά περιστασιακά ενσωματώνουν κρέας ή ψάρι στη διατροφή τους. Ο αρθρογράφος των New York Times Mark Bittman (ο οποίος έγραψε επίσης το "VB6: Eat Vegan Before 6:00") έχει μεγάλο ρόλο στη διάδοση αυτής της δίαιτας. Ο Bittman, όπως υποδηλώνει ο τίτλος του βιβλίου του, υποστηρίζει την κατανάλωση βίγκαν πριν από τις 6 μ.μ. Ένας ευκολότερος τρόπος για να χαλαρώσετε σε αυτή τη δίαιτα είναι να κάνετε μερικές ημέρες χωρίς κρέας την εβδομάδα, λέει η Dawn Jackson Blatner , συγγραφέας του «The Flexitarian Diet» και εγγεγραμμένος διαιτολόγος. μέχρι να φτάσετε στην κορυφαία βαθμίδα, που είναι πέντε ημέρες χωρίς κρέας την εβδομάδα.

US News & World Report: 3.4/5 για την απώλεια βάρους | 4.7/5 στο Healthy

Χωρίς λεκτίνη

Μπορούμε να εντοπίσουμε τη δημοτικότητα αυτής της δίαιτας πίσω στον έπαινο της Kelly Clarkson για το «The Plant Paradox Cookbook» του Δρ. Steve Gundry . Είπε ότι αυτό το βιβλίο τη βοήθησε να πετύχει την πρόσφατη απώλεια βάρους της. Το Gundry έχει μια μακρά εξήγηση επιστημονικής φαντασίας για το γιατί φυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε λεκτίνες (ένα είδος πρωτεΐνης) όπως τα φασόλια, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι κακά για εσάς. Μια εξαιρετικά απλοποιημένη εκδοχή της θεωρίας του είναι ότι οι λεκτίνες στα φυτά προκαλούν σύγχυση στο ανοσοποιητικό σύστημα και φλεγμονή. Μια εξαιρετικά δραματοποιημένη εκδοχή της θεωρίας του είναι ότι τα φυτά κάνουν πόλεμο εναντίον μας, ώστε να μην τα τρώμε και είμαστε πολύ χαζοί για να προσαρμόσουμε τη διατροφή μας. Είναι αλήθεια ότι οι λεκτίνες μπορεί να είναι τοξικές σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά μεγάλο μέρος της έρευνας του Gundry βασίζεται σε ασυνεπή στοιχεία.

US News & World Report: Δεν υπάρχει διαθέσιμη κατάταξη

Θέλετε να αλλάξετε τη διατροφή σας το νέο έτος; Πήγαινε στη Μεσόγειο.

Η διατροφή που επικεντρώνεται στα φρούτα και τα λαχανικά, τα υγιή λίπη και τα άπαχα κρέατα όπως τα ψάρια είναι η καλύτερη του 2019, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το «US News and World Report».

Τρώγοντας μεσογειακά σημαίνει να υιοθετούμε περισσότερα τρόφιμα φυτικής προέλευσης, πιο υγιεινά έλαια όπως η ελιά, καθώς και τα δημητριακά ολικής αλέσεως και το άπαχο κρέας. Η κατάταξη κατατάσσει επίσης τη Μεσόγειο ως την καλύτερη για τη συνολική υγιεινή διατροφή και την πιο εύκολη να ακολουθήσει.

«Είναι πραγματικά υγιεινό, ισορροπημένο και (και) διατροφικά πλήρες», δήλωσε η Angela Haupt, βοηθός διευθυντής συντάκτης υγείας στο US News.

Στα νέα cookie: Τα μπισκότα Girl Scout επιστρέφουν και νέα φέτος, τσιπ σοκολάτας καραμέλας χωρίς γλουτένη

Πέρυσι, η μεσογειακή δίαιτα συνδυάστηκε με τη δίαιτα DASH, συντομογραφία του Dietary Approaches to Stop Hypertension, το σχέδιο που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση με στόχο να βοηθήσει τους οπαδούς να μειώσουν την αρτηριακή τους πίεση.

Φέτος, ο Haupt είπε ότι η έρευνα που συνέδεσε τη μεσογειακή διατροφή με μεγαλύτερη και πιο υγιεινή ζωή την οδήγησε στην κορυφή.

«Είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα της δυνατότητας να αγαπάς το φαγητό που σε αγαπάει», είπε ο Δρ David L. Katz, ιδρυτικός διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Πρόληψης του Πανεπιστημίου Yale και ιδρυτής/πρόεδρος της πρωτοβουλίας True Health.

Οι τάσεις στα τρόφιμα του 2019::Οι νεοφυείς επιχειρήσεις με σκόνη κρίκετ, βρώσιμα έντομα πυροδοτούν την αγάπη για τα ζωύφια

Περισσότερα:Χρειάζεστε μια νέα δίαιτα φέτος; Εδώ είναι να διαλέξετε ένα και να μείνετε σε αυτό

Περισσότερα: Χαμηλά λιπαρά δεν σημαίνει χαμηλή γεύση. Δείτε αυτές τις συνταγές

Περισσότερα: Ψάχνετε για νόστιμα υγιεινές συνταγές για vegan ή χορτοφαγικές συνταγές; Μην ψάχνετε άλλο

Για τα άτομα που ελπίζουν να χάσουν κιλά το 2019, η κατάταξη δείχνει το Weight Watchers ως την κορυφαία δίαιτα απώλειας βάρους συνολικά, ακολουθούμενη από την Volumetrics – η οποία κατηγοριοποιεί τα τρόφιμα με βάση την ενεργειακή πυκνότητα – και την ευέλικτη δίαιτα.

Ο Haupt είπε ότι οι δίαιτες όπως το Weight Watchers ή η δημοφιλής δίαιτα Κέτο, ένας τρόπος διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλούς υδατάνθρακες, λειτουργούν καλύτερα για την απώλεια βάρους, επειδή είναι «πιο περιοριστικές θερμίδες από άλλα προγράμματα».

Ο Haupt σημειώνει ότι το σημαντικό πράγμα όταν επιλέγετε μια δίαιτα είναι να είστε ειλικρινείς με τον τρόπο που τρώτε και να επιλέξετε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σας.

«Καμία δίαιτα δεν είναι σωστή για κάθε άτομο», είπε. «Πρέπει πραγματικά να σκεφτείς τι είναι καλύτερο για σένα».

Ακολουθήστε τον Brett Molina στο Twitter: @brettmolina23 .

Η κατανάλωση μιας μεσογειακής διατροφής θα μπορούσε να έχει θετική επίδραση εντός μόλις ενός έτους για τους ηλικιωμένους, αυξάνοντας τα «καλά» βακτήρια στο έντερό τους και μειώνοντας τα «κακά», σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια μελέτη 612 ατόμων ηλικίας 65 έως 79 ετών σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες έδειξε ότι η τήρηση μιας μεσογειακής διατροφής για ένα χρόνο έδειξε ένα ευρύ φάσμα θετικών επιδράσεων στα βακτήρια του εντέρου που υποδηλώνουν «υγιή γήρανση».

Όσοι ακολουθούσαν τη δίαιτα επιβράδυναν την απώλεια της ποικιλότητας των βακτηρίων του εντέρου. Είδαν επίσης αύξηση στα βακτήρια που σχετίζονται με καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, δείκτες μειωμένης ευθραυστότητας –όπως η δύναμη λαβής και η ταχύτητα βαδίσματος– και μειωμένη παραγωγή επιβλαβών φλεγμονών.

Αναλύοντας τις αλλαγές που συμβαίνουν στα βακτήρια του εντέρου των ανθρώπων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνα που κολλούσαν στη διατροφή αύξησαν τα βακτήρια που συνδέονται με την παραγωγή λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας , τα οποία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και την αποτροπή ασθενειών και μείωσαν τα βακτήρια που συνδέονται με χολικά οξέα που σχετίζονται με καρκίνο και άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Τα «καλά» βακτήρια που παρήγαγαν έπαιξαν επίσης το ρόλο των ειδών «κλειδί» στα έντερά τους, αυξάνοντας τη σταθερότητα του μικροβιώματος του εντέρου και μειώνοντας τα «κακά» βακτήρια.

Χρειάζεστε μια νέα δίαιτα; Δείτε πώς να διαλέξετε ένα και να το διατηρήσετε

Η έρευνα δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal Gut.

Η μεσογειακή διατροφή είναι γεμάτη λαχανικά, όσπρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο και ψάρια και χαμηλή σε κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και κορεσμένα λιπαρά. Κατατάσσεται σταθερά ως μια από τις πιο υγιεινές δίαιτες.

Ενώ προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει τη συσχέτιση της δίαιτας με μειωμένο κίνδυνο ασθένειας, αυτή η έρευνα είναι μια από τις μεγαλύτερες και μακροχρόνιες μελέτες που εξετάζει την επίδραση της δίαιτας στα βακτήρια του εντέρου, δήλωσε η Elisabetta Politi, διευθύντρια διατροφής στο Duke Diet and Fitness Center. Η Πολίτη δεν συμμετείχε στην έρευνα.

Αυτό δείχνει όχι μόνο ότι η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με την καλή υγεία αλλά και πώς αυτό επιτυγχάνεται μέσα στο σώμα ενός ατόμου, εξήγησε.

Πρέπει να συνεχίσετε να τρώτε κόκκινο κρέας; Μια αμφιλεγόμενη μελέτη λέει ότι οι γνωστοί κίνδυνοι για την υγεία είναι απλώς κακή επιστήμη

«Είναι πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις ότι όσοι τρώνε μεσογειακά πετυχαίνουν αυτά τα οφέλη για την υγεία επειδή έχουν μια πιο ποικιλόμορφη μικροχλωρίδα», είπε ο Politi στο USA TODAY.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κατηγοριοποιήθηκαν με βάση το επίπεδο της αδυναμίας τους και σε λίγο περισσότερους από τους μισούς ανατέθηκε μεσογειακή διατροφή προσαρμοσμένη για ηλικιωμένους. Οι συμμετέχοντες ήταν από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ηλικία και το βάρος ενός ατόμου δεν επηρέασαν τα αποτελέσματα και ενώ η εθνικότητα ενός ατόμου επηρέασε το αρχικό μικροβίωμα του εντέρου του, οι αλλαγές στα βακτήρια φάνηκαν να είναι συνεπείς καθώς άλλαζε η διατροφή.

Το μέγεθος, το μήκος και το εύρος των χωρών της μελέτης ενισχύουν τα αποτελέσματα, είπε ο Politi.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να φανούν τα αποτελέσματα της δίαιτας πέραν του ενός έτους, πρόσθεσε, και οι κλινικοί γιατροί πρέπει να συνεργαστούν με ασθενείς για να διασφαλίσουν ότι οι αλλαγές στη διατροφή είναι μακροχρόνιες.

«Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τον τρόπο που μεγαλώνουμε και αυτό που έχουμε συνηθίσει να τρώμε», είπε η Πολίτη. «Μπορούμε να το κάνουμε πιο εύκολα για έξι μήνες και ένα χρόνο, αλλά για μένα, το πραγματικά ενδιαφέρον ερώτημα είναι αν όλες αυτές οι αλλαγές είναι βιώσιμες».

Ακολουθήστε τον Ryan Miller του USA TODAY στο Twitter @RyanW_Miller

Άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω είναι επιλέξιμα για μια δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου COVID-19 τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά το πρώτο τους, αποφάσισαν την Τρίτη η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Με βάση μια ανάλυση αναδυόμενων δεδομένων, μια δεύτερη αναμνηστική δόση είτε του εμβολίου Pfizer-BioNTech είτε του εμβολίου Moderna COVID-19 θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων προστασίας για αυτά τα άτομα υψηλότερου κινδύνου», ο Δρ Peter Marks, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Βιολογικών του FDA Αξιολόγηση και Έρευνα, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το CDC υπέγραψε τις αναμνηστικές λήψεις αρκετές ώρες αφότου τις εξουσιοδότησε η FDA.

Μια δεύτερη αναμνηστική δόση βελτιώνει την προστασία έναντι του σοβαρού COVID-19 και δεν σχετίζεται με νέες ανησυχίες για την ασφάλεια, δήλωσε ο FDA.

Τα δεύτερα ενισχυτικά είναι «ιδιαίτερα σημαντικά για τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και τα 50 και άνω με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου από τον COVID-19, καθώς είναι πιο πιθανό να ωφεληθούν από τη λήψη πρόσθετης αναμνηστικής δόσης αυτή τη στιγμή». Η Διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky είπε σε μια δήλωση.

Οι ιατρικές καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο για σοβαρή νόσο περιλαμβάνουν παχυσαρκία, διαβήτη, χρόνια πνευμονική νόσο, νεφρική ή ηπατική νόσο, καρδιακές παθήσεις, κάπνισμα, εγκυμοσύνη και πολλές παθήσεις ψυχικής υγείας.

Contents

Categories